Alternatif Exfoliating Toner dari SK-II

Ingin tahu topik atau produk yang sering ditanyakan ke saya? Selain acid toning, produk-produk SK-II dan cara mengombinasikan adalah salah satu pertanyaan yang sering saya dapatkan. Jadi saya pikir karena topik acid toning lagi hangat-hangatnya dan juga kebetulan minggu ini adalah minggu terakhir kontes blog review SK-II dengan Female Daily, why not combine the two topics together?

Seperti yang saya singgung pada tulisan saya mengenai acid toner, clear lotion versi skincare Korea dan Jepang adalah alternatif yang bagus sekali untuk mereka yang ingin memulai memakai exfoliating toner tapi ingin sesuatu yang mild. Apalagi kalau memang cocok dengan menggunakan produk-produk keluaran Jepang atau Korea. Menurut saya tidak ada salahnya untuk mulai dari clear lotion. Karena banyak juga saya temui mereka yang terbiasa menggunakan produk-produk keluaran Jepang dan Korea malah tidak cocok menggunakan produk merek Barat.

Kalau dari SK-II sendiri Clear Lotion ada dua jenisnya yaitu SK-II Whitening Source Clear Lotion dan SK-II Facial Treatment Clear Lotion.

SK-II Whitening Source Clear Lotion Rp 707,00000737052110905

Continue reading “Alternatif Exfoliating Toner dari SK-II”

Alternatif Exfoliating Toner dari SK-II

All you need to know about Acid/Exfoliating Toner!

Exfoliating toner atau acid toner memang beberapa bulan belakangan ini kayaknya lagi heboh banget, ya? Salah satu alasannya mungkin karena gembar gembornya Caroline Hirons tentang betapa pentingnya double toning. Karena kayaknya pada getol ingin mencari informasi dan mencoba double toning ini saya jadi sering banget kebanjiran pertanyaan mengenai acid toner *hiperbola*.

Sebenarnya informasi-informasi ini sudah banyak saya tulis, sih, di blog saya ataupun di Female Daily. Jadi coba saya rangkum kembali yah informasi yang sudah ada dan mudah-mudahan berguna untuk yang ingin mencoba acid toning.

Sebelum membaca artikel ini, saya peringatkan terlebih dahulu, ya, kalau tulisan kali ini akan panjang. Jadi kalau tidak ada waktu luang banyak lebih baik dibaca lain kali. Karena haram hukumnya kalau bacanya nggak sampai selesai :p

IMG_6412

On toner and double toning

Jika berbicara tentang toner, jangan bayangkan toner jaman dahulu kala yang isinya adalah alkohol dan astringen. Sepertinya salah kaprah toner ini menjadikan toner musuh banyak orang. Toner sendiri dipakai bukan untuk langkah pembersihan tapi lebih untuk prepping the skin for your skincare atau juga untuk mengembalikan pH kulit dan hidrasi yang hilang pada saat kita membersihkannya. Nah, toner ini sendiri ada dua jenisnya: acid / exfoliating toner dan hydrating toner. Kenapa kulit butuh dua macam toner berbeda ini? Karena seiring bertambahnya usia sel kulit kita jadi malas buat beregenarasi yang tadi selnya cekatan dan giat-giat waktu muda, makin tua makin malas. Yah orangnya aja makin tua makin malas kan :p oleh karena itu kita butuh bantuan acid toner. Tapi acid toner ini tidak melembapkan dan malah kadang bikin kering, oleh karena itu untuk mengembalikan kelembapan kita butuh hydrating toner. Untuk selengkapnya mengenai double toning bisa dibaca di artikel ini.

Continue reading “All you need to know about Acid/Exfoliating Toner!”

All you need to know about Acid/Exfoliating Toner!

Update: The Plan

Seperti biasa pasti ada masanya blog ini sepi dan tidak ada update sama sekali because work and life occupied my life. In short, I was having too much fun. Tapi tenang saja, kali ini saya tidak akan membiarkannya terlalu lama, bahkan bertahun-tahun seperti sebelumnya. Kebetulan akhir bulan kemarin saya sempat mengambil cuti seminggu di tengah-tengah minggu sibuk dalam pekerjaan. Akibatnya? Sebelum dan sesudah pergi banyak sekali hal-hal yang terkait dengan pekerjaan yang harus saya kerjakan. Which means the blog has to neglected for a while.

But now I’m back!

First order of business. Sudah tahu kan kalau saya mengadakan Giveaway di akun Instagram saya. Sebenarnya idenya adalah karena pulang liburan saya langsung beres-beres untuk menyingkirkan barang-barang yang sudah lama tidak terpakai. Sebagai saya jual di @shoesandskincare dan sebagian lagi saya kesampingkan mungkin untuk dijual di Market Place. Tapi ternyata selain baju, sepatu, tas, dll, ternyata ada beberapa produk kecantikan yang belum sempat terpakai dan kayaknya lucu juga kalau saya pakai buat Giveaway.

Nah, kalau belum ikut,¬†it’s still open until Saturday!

Screen Shot 2016-05-17 at 2.23.39 PM.png

Continue reading “Update: The Plan”

Update: The Plan

If you want to try Menard & Don’t know where to start

My Instagram followers know well that if there’s one brand that I love head over heels that would be Menard. I’ve just realised that I have very few Menard products reviewed yet. Except for the exception of the few posts that I’ve written for Female Daily, which for the purpose of sponsored review. Even my favourite go to line for hydration, Lisciare, I don’t have any single review yet on this.

As such, it will be my mission to get through the list of reviewing Menard products. Starting with Menard Tsukika cleansing cream!

tsukika-cleansing-cream

Let me start with brief explanation on the Tsukika range. It’s the most basic range from Menard and product pricing starts from IDR 300,000 (cleansing cream) – IDR 480,000 (cream). I was shocked at first knowing that Menard actually have a line that’s quite affordable considering they have IDR 15 mil cream as well!

This range is perfect for those who just starting to use skincare and don’t know where to start as this offers basic maintenance for your skin. It’s also perfect if ¬†you don’t have any problem with your skin and want to try Menard for the first time. Especially if you’re under 25. But if you’re somewhere above 28 and starting to feel the need to add more juice to your skincare I would suggest to opt for Liscare instead.

The star ingredient in this range is Selenicereus flower extract or Bunga Wijaya Kusuma which only blooms on midnight. The scent of the whole line resembles closely with this flower and it is a delightful faint floral scent.

Now onto the review.

Continue reading “If you want to try Menard & Don’t know where to start”

If you want to try Menard & Don’t know where to start

Calming mist whenever my skin is experiencing redness and itchiness

IMG_2894

The Jurlique face mist isn’t a new thing in my skincare arsenal. I’ve previously tried the rose face mist and I fell in love with the scent. Always with the scent. When it comes to hydrating toner I think I’m easily swayed when it’s obviously hydrating and the product has a really nice scent. But I couldn’t help to wonder whether the 100ml bottle of this face mist at around IDR 670,000 is too pricey or not? But when I factor in my other hydrating toner and how long it lasts, probably it is worth the price.

So I picked up another one after I finished my bottle of rose face mist, this time around the travel size of Jurlique Calendula Redness Rescue. At that time, I was having a really problematic skin with new small acne popping out every other week or so and unbearable redness and itchiness due to stress caused by projects deadline. I was under a lot of pressure and it’s taking a toll on my skin.

The easiest way to deal with redness and itchiness, other than using the right skincare arsenal, is also to have a kick ass face mist. Whenever the urge to scratch my face arise, I would just spray a face mist. That’s why I picked this one. Because calendula is one ingredient that will go hand in hand with my problem. Calendula is known for its antibacterial, anti-inflammatory and antioxidant properties.

Continue reading “Calming mist whenever my skin is experiencing redness and itchiness”

Calming mist whenever my skin is experiencing redness and itchiness

Tea for your skin from Jacqueline Evans

Jacqueline Evans is another skincare product that hailed from Australia. To be exact the home of Jacqueline Evans skincare is Malvern, Victoria. It’s no surprise that I jumped to the opportunity of trying the skincare from this brand. I wasn’t sure where to start with this brand. As with any other brand, I was playing it safe and opted for the face mist instead.

Before I review the Jacqueline Evans Rooibos Facial Toner, let me first introduce you to the brand. Jacqueline Evans is a Naturopathic Skincare and classified as a premium organic skincare, though price-wise it ranges between AUS 18 – 78. With the most expensive product being the eye gel. The brand focusses on research so that they could find safe products yet effective. It contains only natural and certified organic ingredients.

The Rooibos Facial Toner is a face mist that is packaged in amber glass bottle with a spritzer. The spritzer itself is easy to use and it disperse a normal amount of mist, the one that is not too fine and not that horrific that you feel like it’s raining cats and dogs.
The ingredients is pretty simple, they are:
organic rooibos tea*, rosa damascena (rose) water*, aloe vera concentrate, soya lecithin,
vegetable glycerine, amyris balsamifera (sandalwood) oil, rosa damascena (rose) oil,
pelargonium graveolens (geranium) oil, grapefruit seed extract
*certified organic ingredients
Instead of using water, Evans used organic rooibos tea and rose water for this beautiful concoction. The former ingredient lends its soothing and herbal scent of the product. I’m a tea drinker so using this product is a really pleasant experience for me. If you’ve ordered a rooibos tea from Starbucks before, you probably know what scent I’m talking about. It’s just this one is more delicate.

Continue reading “Tea for your skin from Jacqueline Evans”

Tea for your skin from Jacqueline Evans

Light gel moisturiser for every skin type: Dr Jart Most Moist Water-Sure Gel Cream

I get asked a lot what moisturiser would be great for combination or oily skin? Well, it’s hard for me to recommend anything because I have a very dry skin. My skin drinks up any hydrating product like there’s no tomorrow. But I imagine this product from Dr Jart named¬†Most Moist Water-Sure Gel Cream would be a perfect moisturiser for every skin type, including those with combination and oily skin.

IMG_0884

Theoretically, combination and oily skin will still need hydration because their skin though producing more oil but they still need water to give the skin hydration or else it will compensate the lack of hydration by producing even more sebum. What both of these skin types need is the balance of hydration between oil and water not depriving the skin of both which create imbalances to the skin. A light, oil-free and/or gel type moisturiser would be the perfect kind of moisturiser for these types of skin.

In theory. But you can test this theory yourself and let me know how it works for your skin.

What is it?

Dr Jart Most Moist Water-Sure Gel Cream. For Asian and UK market the line is called Most Moist but for the US market it is called Water Fuse line.

From the Sephora website:

What it is:
A refreshing, oil-free gel cream moisturizer infused with hyaluronic acid to hydrate and plump skin all day. 

What it is formulated to do:
This refreshing, oil-free gel cream binds moisture to the skin for long-lasting hydration without stickiness, while olive leaf and cranberry strengthen the skin barrier to boost elasticity.

From the Beauty Bay website:

Dr. Jart+ Most Moist Water Sure Gel is a refreshing anti-ageing moisturiser ideal for dry and dehydrated skin types.

Specially formulated for prolonged moisturisation, Most Moist Water Sure Gel is enriched with natural Botanical Extracts such as Oat and Cactus which firm and lift, whilst hydrating the skin without irritation. With a gel cream consistency, Most Moist Water Sure Gel removes dead skin cells and smoothes rough, dry skin for a smoother surface texture.

Who is it for?

Basically I would say for anyone who needs hydration but you want something with light texture. Whether you have dry, normal, combination or oily skin, if the keyword in your search of moisturiser is “hydration” then this could be it. Especially great to use during day time or if you’re keen in layering in skincare products. This will not add up “weight” to your overall skincare layers.

Continue reading “Light gel moisturiser for every skin type: Dr Jart Most Moist Water-Sure Gel Cream”

Light gel moisturiser for every skin type: Dr Jart Most Moist Water-Sure Gel Cream